BLOG

Archive news

MORE BLOG ITEMS+

Archive news

WIJZIGEN ALGEMENE VOORWAARDEN

Soms moet u (gedwongen) de Algemene Voorwaarden van uw bedrijf aanpassen. Het recht is (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) heel dynamisch en bepaalde wetswijzigingen kunnen tot gevolg hebben dat ook u uw Algemene Voorwaarden moet aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe regels voor webwinkels of de nieuwe incassoregels. Maar ook een wijziging in uw bedrijfsvoering of werkwijze kan een reden zijn waarom het noodzakelijk is om de voorwaarden te wijzigen. Hierbij leest meer over het wijzigen van  Algemene Voorwaarden en wat er allemaal bij komt kijken als u ze wijzigt.

Onlangs hebben wij voor onze klant zijn Algemene Voorwaarden aangepast. Nu wilde hij weten of de aangepaste voorwaarden direct gelden voor al zijn klanten, of gelden de aangepaste voorwaarden alleen voor nieuwe klanten en opdrachten?

 WIJZIGEN VAN ALGEMENE VOORWAARDEN, HOE ZIT DAT?

Of de wijziging van uw Algemene Voorwaarden direct geldt (dus ook voor bestaande klanten en opdrachten) hangt er van af of er in uw huidige voorwaarden een wijzigingsbeding staat. Met een wijzigingsbeding, mits dit goed is opgesteld, hebt u het recht om eenzijdig (en zonder toestemming van uw klanten) uw contract en/of Algemene Voorwaarden te wijzigen, zonder dat de klant deze wijziging moet aanvaarden. Levert u aan consumenten en zijn de nieuwe algemene voorwaarden ongunstig(er)? Dan kan uw klant de wijziging afwijzen of de overeenkomst direct ontbinden.

 Geen wijzigingsbeding?
Als u geen wijzigingsbeding hebt mag u weliswaar de voorwaarden gewoon wijzigen maar dan moeten uw klanten instemmen met deze wijziging. Vraagt u geen instemming dan hebben deze wijzigingen geen gevolgen. Met andere woorden u kunt zich niet beroepen op de gewijzigde bedingen.

Waarom een wijzigingsbeding zo belangrijk is?

Het recht is dynamisch en bepaalde wetswijzigingen kunnen tot gevolg hebben dat ook u uw Algemene Voorwaarden moet aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe regels voor webwinkels of de nieuwe incassoregels. Maar ook een wijziging in uw bedrijfsvoering of werkwijze kan een reden zijn waarom het noodzakelijk is om uw voorwaarden te wijzigen.

Onze Tip. Zorg ervoor dat er een wijzigingsbeding in uw Algemene Voorwaarden staat. Er kunnen redenen genoeg zijn waarom het later nodig is om uw Algemene Voorwaarden aan te passen.

Bel FRANS & ASSOCIATES, COUNSELORS AT LAW op +5999 4612812 of e-mail ons via info@franslegal.com, wij staan voor u klaar om u te helpen met uw Algemene Voorwaarden. 

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

CONCORDIASTRAAT 52   CURACAO,   (599 9) 461 28 12   INFO@FRANSLEGAL.COM

© [year] All Rights Reserved. Developed by Profound